Keptam mėlynajam kopūstui su aštriu padažu reikės:
- Mėlynojo kopūsto
- Morkų
- Raudonojo vyno ar obuolių acto
- 6 šaukštų aliejaus
- Šaukšto medaus
- Šaukšto sojos padažo
- Graikiško jogurto
- Adžikos
- Feta sūrio
Gaminimo eiga:
Mėlynąjį kopūstą supjaustykite storomis riekėmis, gausiai pašlakstykite raudonojo vyno (ar kitokiu) actu ir palikite bent pusvalandžiui.
Aliejų, medų ir sojos padažą gerai išmaišykite. Į kepimo skardą sudėkite kopūstus, nuskustas ir išilgai pusiau perpjautas morkas. Daržoves apliekite padažu ir gerai išmaišykite, kad morkos ir kopūstai pasidengtų padažu. Pabarstykite druska.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol suminkštės – apie 45 min, 200 laipsnių temperatūroje.
Graikišką jogurtą sumaišykite su adžika, paskleiskite ant didelės lėkštės. Ant jogurto viršaus išdėliokite dar karštas keptas daržoves. Viską pabarstykite fetos sūriu.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.